lauantai 16. toukokuuta 2015

Valkosuklaaunelma


Kakkupohja:
5 kananmunaa
2,5dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot siivilän läpi taikinaan.
Levitä taikina 24cm halkaisijaltaan olevan vuoan pohjalle. Paista uunissa 165 asteessa noin 40-50 minuuttia. Voit kokeilla tikulla kypsymistä.

Valkosuklaamousse:
3dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
170g valkosuklaata
2 liivatelehteä
1rkl vettä

Lemon curdia
Vaniljasokerilla maustettua maitoa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatka vispikerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto eri kulhossa. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Lisää jäähtynyt suklaasula tuorejuuston sekaan. Kiehauta vesi tilkka, ja lisää liivatteet. Kaada liivateliuos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Lisää lopuksi kermavaahto.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohja vaniljamaidolla. Levitä lemon curdia ja valkosuklaamoussea. Täytä kakku loppuun.

Sokerikreemi:
125g voita
1tl vaniljasokeria
4dl tomusokeria
1rkl vettä

Notkista voi sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri voin joukkoon samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa seos notkeaksi.
Levitä sokerikreemiä kakun päälle sekä reunoille. Voit tarvittaessa lämmittää kreemiä hetken miedolla lämmöllä mikrossa, jolloin se on helpompi levittää.

Kuorrutus:
Vaahtokarkin makuista kaulintamassaa (500g)

Kaulitse kaulintamassa levyksi tomusokerin avulla. Älä kaulitse liian ohueksi, jottei se repeile kakun päälle nostettaessa. Tarkista, että se on kuitenkin tarpeeksi suuri, jotta se riittää myös kakun reunoille. Nosta levy kakun päälle, ja tasoita ympäriinsä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti