perjantai 13. helmikuuta 2015

Kanelikierrepulla



24kpl

5dl maitoa
50g hiivaa
1 kananmuna
1dl sokeria
1,5rkl kardemummaa
1,5tl suolaa
n. 14dl vehnäjauhoja
150g voita

Täyte:
voita
sokeria
kanelia

Voiteluun:
kananmunaa

Pinnalle:
raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmuna, sokeri, kardemumma, suola ja pehmeä voi. Lisää jauhoja vähitellen kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa hetki pöydällä. Kohota liinan alla noin 20 minuuttia. Taikinan voi tehdä myös yleiskoneella koukulla. Älä kuitenkaan vaivaa taikinaa suurella teholla.
Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse toisesta puolesta ohut levy (30x40cm), jätä toinen puoli vielä hetkeksi odottamaan.

Levitä taikinalevyn päälle sulaa voita, ripottele päälle sokeri ja kaneli.
Rullaa tiukaksi rullaksi, ja jätä saumakohta alle. Leikkaa veitsellä taikinasta noin 5cm paloja. Leikkaa jokaiseen palaan kaksi viiltoa lähes pohjaan saakka. Taivuta pullan osiot limittäin niin, että leikkauspinnat tulevat näkyviin. Tee myös toinen taikinan osa samoin.
Kohota pullia liinan alla noin 20 minuuttia lämpimässä paikassa.
Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista uunissa 225 asteessa noin 8-10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti