lauantai 14. helmikuuta 2015

Purjo-pekonipiirakka

Pohja:
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
100g voita
25g emmental juustoraastetta
2rkl vettä

Täyte:
170g amerikanpekonia
1 iso paprika
1 purjo
200g créme fraichea
1 valkosipulin kynsi
1tl sinappia
0,5tl mustapippuria
1 kananmuna
125g emmental juustoraastetta
tuoretta persiljaa

Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi. Paista pekonia kunnes se saa hiukan väriä. Siirrä pekoni lautaselle. Kuutioi paprika ja hienonna purjo. Kuullota paprikaa ja purjoa pannulla. Lisää pannulle tarvittaessa voita. Nosta jäähtymään.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja sulatettu voi. Lisää joukkoon juustoraaste ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja painele irtopohjavuoan tai piirakkavuoan (24cm) pohjalle, myös reunoille. Esipaista pohjaa uunissa alimmalla tasolla 200 asteessa 12 minuuttia.

Yhdistä papri-purjoseokseen pekoni. Lisää jäähtyneeseen seokseen loput täyteaineet luetellussa järjestyksessä. Säästö juustoraasteesta hiukan piiraan pinnalle.

Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.

Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia kunnes piirakka on kypsä ja saanut väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti