keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Suklaamacarons



Kaakao macaron-kuoret:
100g valkuaista
25g sokeria
110g mantelijauhetta
190g tomusokeria
12g kaakaojauhetta

Suklaatäyte:
100g taloussuklaata
100g tuorejuustoa

Sekoita keskenään mantelijauhe, tomusokeri ja kaakaojauhe. Sihtaa huolellisesti useampaan kertaan, jotta kaikki kokkareet saadaan pois. Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri pienissä erissä joukkoon. Anna vaahtoutua kovaksi vaahdoksi. Yhdistä valkuaisvaahtoon keskenään sekoitetut ja siivilöidyt mantelijauhe, tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita nuolijalla tasaiseksi massaksi. Varo kuitenkin sekoittamasta liikaa, ettei taikinasta tule löysää. Pursota massasta haluamasi kokoisia ympyröitä. Kopauta peltiä muutaman kerran pöytään, jotta kaikki ilmakuplat lähtevät ja kuorien huput laskeutuvat. Anna macaron-kuorien levätä pellillä ainakin 20 minuuttia, kunnes pintaan on muodostunut kalvo. Voit kokeilla varovasti sormella pintaa, jos massaa ei jää sormeen ovat kuoret valmiita paistettavaksi. Paista kuoria uunissa 150 asteessa alatasolla noin 15-25 minuuttia, kuorien koosta riippuen. Kuoret ovat valmiita kun pinta kova ja kuori irtoaa leivinpaperista. Anna kuorien jäähtyä, ja siirrä ne varovasti pois pelliltä.

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Notkista tuorejuusto, ja lisää hieman jäähtynyt suklaasula nuolijalla käännellen. Pursota täytettä macaron-kuorille ja paina toinen kuori kevyesti kanneksi. Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti