keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Mustikkajuustokakku


Pohja:
175g digestive-keksejä
50g voita

Täyte:
6 liivatelehteä
4dl vispikermaa
250g Valio maitorahkaa
1dl tomusokeria
400g mustikoita
2tl vaniljasokeria

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreuna reunakalvolla tai leivinpaperisuikaleella.

Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja kaada keksimurun joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja painele vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka, siivilöity tomusokeri sekä vaniljasokeri.

Soseuta mustikat. Jos mustikat ovat jäisiä, huuhtele hetki siivilässä kylmän veden alla, ja soseuta. Kuumenna desilitra soseesta kattilassa kiehuvaksi. Lisää joukkoon liivatteet. Tarvittaessa seosta voi kuumentaa vielä hetken, kunnes liivatteet ovat sulaneet kokonaan. Kaada liivateseos lopun mustikkasoseen joukkoon ohuena nauhana. Kaada mustikkasose täytteeseen ja sekoita huolellisesti.

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin neljä tuntia, mielellään yön yli. Kakun voi myös pakastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti