maanantai 7. syyskuuta 2015

Baileys-juustokakku


Tämä kakku oli tarjolla tupareissani ja sai paljon hyvää palautetta! Liköörin kuumentamisen ansiosta kakku on myös alkoholiton :)

Pohja:
200g digestive-keksejä
60g voita

Täyte:
5 liivatelehteä
3dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,5dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
1,25dl baileys-likööriä

Kiille:
2 liivatelehteä
1,5dl baileys-likööriä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiinnitä (20-24cm) irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voit sivellä vuoan sisäreunan rypsiöljyllä ja tomuttaa tomusokerilla. (Auttaa myöhemmin kakun irroitus vaiheessa).

Murskaa keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Painele seos vuoan pohjalle.

Vaahdota vispikerma.
Valmistele muu täyte. Sekoita tuorejuusto, vaniljasokeri ja tomusokeri keskenään.
Kuumenna likööri kattilassa. Lisää puristetut liivatteet kuumaan likööriin ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen samalla koko ajan sekoittaen.
Lisää lopuksi täytteeseen vaahdotettu kerma ja sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte vuokaan ja tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa noin neljä tuntia.

Kun kakku on hyytynyt, valmista kiille.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna likööri kattilassa. Liota liivatteet likööriin ja anna jäähtyä noin kädenlämpöiseksi.
Kaada kiille kakun päälle vuokaan, ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin vielä muutamaksi tunniksi.

Itse mielellään hyydytän kakun seuraavaan päivään. :)

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa niin hyvältä!<3 Sen verran tosin pakko huomauttaa, ettei kiehauttaminen poista kaikkea alkoholia vaikka etanolilla alhaisempi kiehumispiste onkin, en siis ihan lapsille tarjoaisi (tosin ei ne kuitenkaan tällasia herkkuja osais edes arvostaa tarpeeks..;) )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Etanolin kiehumispiste on tosiaan 78,4*C astetta, joten liköörin kiehauttamisella lähemmäs 100*C astetta (suurin osa kermaa) kaiken alkoholin pitäisi haihtua pois. Jos kuitenkin kävisi niin hassusti, että jotain sinne jäisi, yhden palan alkoholipitoisuus jäisi kuitenkin erittäin minimaaliseksi. :)

      Poista