sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Kanelipitko


Taikina (4 pitkoa):
5dl maitoa
50g hiivaa
2dl sokeria
1tl suolaa
1rkl kardemummaa
1 kananmuna
12-14dl vehnäjauhoja
150g voita

Täyte:
noin 100g sulatettua voita
kanelia
sokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna.
Lisää jauhoista noin puolet ja kaada sekaan myös pehmeä voi.
Jatka jauhojen lisäämistä ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
Anna kohota vedottomassa lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.

Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Kaulitse taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Voitele taikina sulatetulla voilla, ja ripottele levylle kaneli-sokeria. Rullaa levy pötköksi. Tarkista, että taikinapötkön saumakohta on alaspäin. Aseta taikina ennen saksimista leivinpaperille, näin vältyt siirtelyltä jälkeenpäin.


Leikkaa pötköstä melkeen pohjaan asti saksilla noin 1cm kokosia palasia. 



Aseta leikatut osat vuorotelen molemmille puolille, jatka tätä kunnes pitko on valmis.


Kohota valmista pitkoa noin 30-40 minuuttia.
Voitele pitkot kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti