lauantai 28. maaliskuuta 2015

Key Lime Pie



Amerikkalainen key lime pie on Floridasta kotoisin oleva jälkiruoka. Alkuperäiseen piirakkaan tulevat limet ovat key lime -lajiketta, josta piirakka saa kuuluisan nimensä.

Pohja:
200g digestivekeksejä
80g voita

Täyte:
5 keltuaista
1tlk (397g) kondensoitua maitoa
1dl puristettua limen mehua (noin 4 limeä)
1rkl raastettua limen kuorta

Marenki:
5 valkuaista
1dl sokeria

Murskaa keksit ja sekoita sulan rasvan kanssa. Painele seos irtopohjavuoan (24cm) pohjalle ja reunoille. Paista 10 minuuttia 150 asteessa uunin keskitasolla. Ota pohja uunista ja nosta uunin lämpötila 175 asteeseen.
Vatkaa keltuaiset kuohkeaksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja vatkaa vielä hetki. Lisää limen mehu ja kuoriraaste. Sekoita hyvin ja kaada pohjan päälle. Paista uunin keskitasolla vielä noin 10 minuuttia. Nosta sen jälkeen uunin lämpötila 200 asteeseen.
Vatkaa valkuaiset ja sekoita joukkoon sokeri pienissä erissä. Anna vatkautua kovaksi vaahdoksi. Marenki on valmista, kun kupin kääntää ylösalaisin eikä marenki valu. Levitä marenki uunista tulleen piiraan päälle. Anna olla uunisssa vielä hetki, kunnes marenki saa väriä. Kannattaa vahtia uunin vieressä, sillä marenki ottaa väriä todella nopeasti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti