lauantai 16. toukokuuta 2015

Pikku prinsessan vadelmakakku


Pohja:
5 kananmunaa
2,5dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot vaahtoon siivilän läpi. Paista uunissa 165 asteessa noin 40-50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Vadelmamousse:
250g vadelmia
2dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
2rkl sokeria
1 liivatelehti
1rkl vettä

Lemon curdia
Vadelmamehua

Soseuta vadelmat. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vadelmat, tuorejuusto ja sokeri. Liota liivatelehti kiehuvaan vesitilkkaan. Kaada ohuena nauhana täytteeseen.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kakkupohja vadelmamehulla. Levitä pohjan päälle lemon curdia ja vadelmamoussea. Täytä kakku loppuun.

Sokerikreemi:
125g voita
1tl vaniljasokeria
4dl tomusokeria
1rkl vettä

Notkista voi sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri voin joukkoon samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa seos notkeaksi.
Levitä sokerikreemiä kakun päälle sekä reunoille. Voit tarvittaessa lämmittää kreemiä hetken miedolla lämmöllä mikrossa, jolloin se on helpompi levittää.

Kuorrutus:
Vaahtokarkin makuista kaulintamassaa (500g)
Punaista elintarvikeväriä

Värjää massa elintarvikevärillä. Kaulitse kaulintamassa levyksi tomusokerin avulla. Älä kaulitse liian ohueksi, jottei se repeile kakun päälle nostettaessa. Tarkista, että se on kuitenkin tarpeeksi suuri, jotta se riittää myös kakun reunoille. Nosta levy kakun päälle, ja tasoita ympäriinsä.

Prinsessakruunun ohje löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti