tiistai 28. huhtikuuta 2015

Sotkun munkit




Vappu lähestyy ja on aika tehdä munkkeja. Nämä munkit valmistuvat sotkun munkkiohjeella, jotka ovat tunnettuja sotilaskodeissa ympäri Suomen. Miksipä siis reseptiä muuttamaan! 

n.25kpl

0,5l kädenlämpöistä vettä
100g hienoa sokeria
100g sulaa leivontamargariinia
15g suolaa
1 kananmuna
50g tuorehiivaa
n. 1kg vehnäjauhoja

2 litraa rypsiöljyä paistamiseen
sokeria sokerointiin

Sekoita hiiva, sokeri, suola sekä kananmuna lämpimään veteen. Vaivaa ja lisää vehnäjauhoja vähitellen. Lisää sulatettu margariini taikinaan. Vaivaa taikina kimmoisaksi niin, että se irtoaa käsistä sekä astian reunoista. Nostata taikinaa noin 20-30 minuuttia.
Pyörittele kohonneesta taikinasta pyöreitä palloja ja muotoile reikämunkeiksi. Anna munkkien kohota vielä hetki. Jos munkkeja kohottaa tässä vaiheessa liikaa, menevät ne paistaessa kuopalle.
Kuumenna rypsiöljy kattilassa. Ota koepalaksi pala vaaleaa leipää. Öljy on sopivan kuumaa kun leipäpala ruskistuu.
Upota 3-4 munkkia kerrallaan. Kun alapuoli on ruskea, käännä reikäkauhalla. Nosta kypsät munkit talouspaperille kuivumaan ja kierittele sokerissa.
Vinkki! Laita sokeri pussiin ja heitä munkki sinne. Sulje pussin suu ja heiluttele munkkia. Näin saat sokeria joka puolelle.

Nauti siman kanssa. Hauskaa vappua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti