sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Donitsit


Donitsit (12kpl):

3dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1,5tl vaniljasokeria
0,5tl suolaa
0,5dl öljyä
1,25dl maitoa
1 kananmuna
1 sitruunan kuoriraaste (noin 1rkl)

Kuumenna uuni 220 asteeseen. Voitele donitsipelti pienellä määrällä öljyä.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Lisää joukkoon öljy, maito, kananmuna ja sitruunan kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi.

Pursota taikinaa pursotinpussilla donitsipellin koloihin, noin puoleen väliin asti. Voit myös nostella taikinaa lusikalla. Pursottamalla jälki on kuitenkin mielestäni hieman siistimpää.

Paista uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Kypsyyttä kannattaa kokeilla hammastikulla.
Kumoa donitsit pelliltä hetken päästä, ja anna jäähtyä kokonaan ennen kuorrutteen levittämistä.

Tomusokerikuorrute (n. 3-4 donitsiin):

1,5dl tomusokeria
noin 1rkl vettä
haluamaasi elintarvikeväriä

Siivilöi tomusokeri ja lisää vesi vähitellen samalla sekoittaen. Lisää lopuksi elintarvikeväriä.
Pursota tai lusikoi kuorrutetta donitsien päälle. Koristele nonparelleilla.

Valkosuklaakuorrute (n. 5-6 donitsiin):

145g valkosuklaata (Panda)

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa hellalla.
Pursota tai lusikoi sulaa suklaata donitsien päälle. Koristele maitosuklaarouheella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti