lauantai 6. helmikuuta 2016

Suklaiset laskiaispullat


Taikina (n.15kpl):
2,5dl maitoa
25g hiivaa
1dl sokeria
0,5tl suolaa
0,5rkl kardemummaa
1 kananmuna
7-9dl vehnäjauhoja
75g voita

kananmunaa voiteluun

Täyte:
vadelmahilloa
noin 4dl vispikermaa
3rkl kaakaojauhetta
1rkl sokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna.
Lisää jauhoista noin puolet ja kaada sekaan myös pehmeä voi.
Jatka jauhojen lisäämistä ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
Anna kohota vedottomassa lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.

Pyörittele kohonneesta taikinasta haluamasi kokoisia pullia. Itse tein noin 70g. Anna pullien kohota noin 30 minuuttia. Voitele kananmunalla, halutessasi voit koristella raesokerilla.
Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Vaahdota kerma. Vatkaa sekaan myös kaakaojauhe ja sokeri.
Leikkaa jäähtyneistä pullista hatut irti. Pursota kermavaahtoa reunoille ja keskelle vadelmahilloa.
Laita hatut paikoilleen ja koristele tomusokerilla.
Säilytä laskiaispullia jääkaapissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti